RESPONSABILIDAD

Los artículos firmados expresan exclusivamente la opinión de sus autores.

dissabte, 28 de març del 2015

Amb motiu de la Carta al Papa, (per Onofre Vento)


Els drets mai s’han regalat, sempre han sigut el fruit d’una conquesta precedida de lluita;  un tira i arronsa llarg i dur.

        Per això, cal estar alerta  i mal ens anirà, si a l’iniciar qualsevol  lluita reivindicativa el punt d’arrancada és el desànim de la derrota. Que el viatge és llarg i farcit d’obstacles? Que caldrà reprendre’l moltes vegades? Què un munt de persones ho han intentat sense aconseguir-ho?  I clar que sí, però això significa que hem de desistir, què no hi ha que reprendre’l un cop més?  Que els camins fets amb anterioritat no han servit de res?

No és preocupant este esperit derrotista tan a l’abast al nostre País Valencià? En esta ocasió ha aflorat amb motiu de la Carta al Papa demanant, una vegada més (i en son 5 ó 6),  que es normalitzen els textos de la litúrgia en la nostra llengua, però tinguem cura que  esta mateixa actitud està ben present en molts altres indrets tan vitals com son la corrupció, els desnonaments, els drets dels dependents, sanitat, educació....

No ens podem resignar acceptant que gaudiran de vida eterna estos personatges de sainet macabre –i hi incloc al de la cua llarga- que ens governen. Cal estar presents, mostrant una i mil vegades les alternatives a una gestió que traspua corrupció pels quatre costats.

Seria bo que en els moments en que apareix el desànim, conjurar-lo prenent una bona cullerada de Xarop Labordeta, ben segur que ens tonificarà per alçar la vista i albirar la Terra de la Llibertat. Però, atenció! Que el cant continua:

 “También será posible / que esa hermosa mañana /  ni tú, ni yo, ni el otro / la lleguemos a ver; / pero habrá que forzarla / para que pueda ser." 

     I per a les persones que venim d'una tradició cristiana, en estos dies tan a prop de la Pasqua perquè no fer-nos una reflexió: Què significa creure en la Resurrecció? Què és sinó viure convençuts que més enllà d’estes estructures de mort que ens atrapen, hi ha vida.

       Companys alcem els ànims, aixequem els cors!

Us desitge unes bones festes de Pasqua, amb “Tarara” i “Mona” si així cal.



Onofre Vento








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada