RESPONSABILIDAD

Los artículos firmados expresan exclusivamente la opinión de sus autores.

dissabte, 21 de juny del 2014

VICENT ESTREMS, SEMPRE AMB NOSALTRES, Paco Gramage


"Trobarem a faltar el teu somriure, diu que ens deixes, t'en vas lluny d'ací; però el record de les valls on vas viure, Vicent, no l'esborrarà la pols del camí".

Perquè el teu testimoniatge mai ha estat de grans sermons ni de magisteris doctrinals; tampoc ha caminat pels raïls còmodes del funcionari clerical; sempre se l'ha trobat satisfet en el calor de la conversa, des de l'amistat; en les proximitats personals que porten la tendresa de les coses senzilles. I ho feia amb tots, sense discriminacions ni socials ni religioses. En el tanatori escoltava el comentari: "Es feia amb tots", anaren o no a missa.

Podem dir que, de manera anticipada, visqué les recomanacions del Papa Francisco allà on va estar: Benimarfull, Bonrepòs, Xile, Alboraia: "Aneu a les perifèries, obriu-vos a tots sense por amb valentia i tendresa.

Quan sovint les corrupcions institucionals de tot tipus, tant de l'Esglesia com de la societat ens poden portar a una indiferència resignada i melancòlica, Vicent sempre aportava una aspiració de viure, de forma crítica, valenta i irreprotxable al temps que generava un clima contagiós d'esperança i optimisme.

"Per això el record de les valls on vas viure, Vicent, no l'esborrarà la pols del camí".

En trovar-se davant l'amenaça d'una mort que ell veia propera, en trobar-se davant els múltiples defalliments de la seua llarga malaltia, mai posava la mort en les seues meditacions. No volia que la mort estropeara el camí. A tots els que el visitaven els impresionava les reflexions que feia sobre la seua trajectòria personal i pastoral. La veia plena de sentit i coherència. El seu testimoni de despreniment era ejemplar, perquè coneixíem que del seu sou insignificant el 50 % el destinava a atencions de necessitats a Xile.

Ara, Vicent, ja no et solquen dolors ni treballs i preguem perquè tantes esperances que tu comparatires amb tanta gent, facen possible l'Esperança.

                                                                     Paco Gramage



http://www.accionpoetica.com/el-recuerdo-es-un-poco-de-eternidad/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada