RESPONSABILIDAD

Los artículos firmados expresan exclusivamente la opinión de sus autores.

dimecres, 24 de gener del 2018

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “La teosofia de N’Attilio Bruschetti”, de Rafel Buforn i Valero.



16/01/2018














Rafel Buforn i Valero (Xàtiva, 1948)

Tinc tres motius per a publicar aquest reportatge:

 El primer podria nomenar-se "corporativisme", ja que el coordinador del cicle "Història dels nostres pobles" és Antonio Signes, col·laborador habitual que va ser del NIHIL OBSTAT escrit, i element nuclear dels actuals esmorzars/col·loqui i de les activitats que el grup proposa i realitza.
El segon la meua condició de xativí (setabense), tant de naixement com d'estades en la ciutat (convivències amb pares i germans), que em van permetre conéixer llocs relacionats amb el personatge del llibre.
L'últim és de veïnat: l'autor, el cronista de Xàtiva, Agustí Ventura,  i jo rememorarem al final de la presentació el fet d'haver habitat els tres en el carrer "Hostals" i això va tindre premi: Rafael Buforn em va regalar el seu llibre.

Presentación de “La teosofia de N’Attilio Bruschetti” (16/01/2018)
Antonio Signes, com a coordinador del cicle, va presentar els intervinents i va contextualitzar al personatge del llibre, per al que es va ajudar dels seus anys de residència a Xàtiva.
Vicent Penalba, Doctor en Història, va fer un recorregut (il·lustrat amb profusió d'imatges) per la introducció i evolució de la Teosofia a Espanya. Casualment he entropessat en internet amb què supose és la seua tesi doctoral, a la que podeu accedir punxant sobre les paraules ressaltades en color roig.

Àngels Torra Buron, Presidenta de la Societat Teosòfica Espanyola i directora de la revista Sophia, He de confessar que vaig cometre una fallada col·locant-me en l'última fila, perquè es van ajuntar les meues deficiències auditives i la mala posició del micròfon per a arribar al resultat de no assabentar-me del contingut d'esta intervenció. Així que perquè, almenys, vos feu una idea del pensament d'Ángels, vos remet a l'Editorial de SOPHIA (NÚM. 319 JULIO-AGOSTO 2017, pàgina121).
Rafel Buforn i Valero, l'autor, també venia preparat amb imatges, però li va fallar la tecnologia. Així que, llibre en mà, ho va presentar incidint en la seua estructura, apartats, temes i personatges que, de forma àmplia contextualitzen la figura i l'obra de N'Attilio Bruschetti.

En definitiva, un llibre divulgador –no exempt de crítica– del que és la teosofía; les seues ensenyances; les figures representatives; la seua introducció a Espanya; la relació amb altres moviments socials de l’època i el destí dels seus líders. Recomanat a tots els que tinguen curiositat per aquests temes i per la figura de Don Attilio.”  (Final de la solapa posterior del llibre)
Enrique H3rrero







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada