RESPONSABILIDAD

Los artículos firmados expresan exclusivamente la opinión de sus autores.

divendres, 23 de febrer del 2018

Presentació de "NOSALTRES ELS VERTEBRATS, Enric Herrero

Unes vegades ho hem dit en els anuncis de l'agenda del blog i altres en algun tipus de cròniques dels actes ja celebrats: Antonio Signes coordina el cicle "Història dels nostres pobles", integrat en el Fòrum de Debats del Centre cultural La Nau. En esta ocasió, Antonio ens va convocar,  dilluns passat 19, a la presentació del llibre "Nosaltres els vertebrats" (*)  de Vicent Artur Moreno. 
       Encara que intuíem que no s'anava a tractar de la nostra part animal, als novells en aquest assumpte la simple lectura del díptic en que el Fòrum presenta la programació no ens ho deixava totalment clar. Així que, per a tindre una idea del que escoltaríem, varem recorrer a la presentació del llibre que fa la mateixa editorial "denes": (*) Cap on va la societat valenciana? Està vertebrada?...

      El llibre tracta de contar què s'ha fet i què no s'ha fet, com va dir l'editor Francesc Ferrer Escrivá, de presentar suggerències de vertebració, segons la versió d'Antoni Signes o, segons sintetizaba el mateix autor: es un recull de reflexions i ductes.


      Com a punts de suport de la dita vertebració es prenen els diversos aspectes de la societat: educació, llengua, mitjans de comunicació (TV) ...però a mi, que em sentia com el pipiol de la classe, em va cridar l'atenció l'especial importància que en esta labor es dóna a les Falles.

       "No saps si compres un llibre i et regalen una revista o compres una revista i et regalen un llibre". La revista del "lote" està dedicada a les Falles i vaig entendre l'observació com un comentari jocós amb què els presentadors volien subratllar la vinculació entre Falles i vertebració social.
         
       I aquest pipiol ha descobert que no es tracta d'una ocurrència acabadeta de parir:
"...projecte d’un membre i admirador del nostre estimat Club d’Amics a la Nostra Marxa. Es tracta de Vicent Artur Moreno, que de segur coneixereu, escriptor, professor i alcoià de pro, que ens ofereix en el seu nou treball Nosaltres els vertebrats una possibilitat de presentar part d’una imatge iconogràfica anual i grafítica que al llarg d’anys ens ha anat acompanyat en la llarga caminada del nostre poble. 

Què volem dir?, simplement que aquest nou doble llibre en un sol volum enriquirà aquest especial aniversari i que deixarà un record especial per a tots nosaltres i els qui amb deler ens han seguit aquest anys. (Carta sobre nou projecte 2016 Marxa Popular Fallera)(*) 


I, per acabar, com diu l'esmentada carta, també nosaltres
 ... "gaudired’una projecció visual, que de segur [feu] les delícies dels presents ... Crec que va ser Josep Marí Gómez qui ens va informar que l'autor del grafiti es Xema González i també de l'enllaç a la pàgina web de l'artiste (*) que, almenys, ens permetrà un gaudi analògic al disfrutat en la presentació del llibre. 
Enric Herrero

(*) [Punxa en el ressaltat en roig per a accedir a l'enllaç]






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada