RESPONSABILIDAD

Los artículos firmados expresan exclusivamente la opinión de sus autores.

dijous, 22 d’abril del 2021

IN MEMORIAM Luis Francisco Marco Belloch, Enrique Herrero

 

…"Amb tot el cor et dedique el que he escrit per aclarirme”.
Així em va dedicar Lluís Marco el seu llibre "Don Dico, Cura de Barrio: LA IGLESIA DE LOS POBRES”. A més, en la solapa anterior del llibre hi ha un apunt biogràfic. Una bona memòria de Marco serà rellegir aquest llibre sense oblidar que Elll va ser el primer en contestar a la nostra proposta d'explicar: "por que nos salimos", com diu Antonio Signes en el WhatsApp. La resposta en la pàgina 151 del llibre ¿Por qué nos salimos? Los secularizados.

Marco estigué sempre pròxim a nosaltres. Com a anècdota recorde que l'any 2010 en una reunió de Cosarese que vam fer en un bar del carrer Cadis, regentat per un secularitzat (del nom del qual sí que voldria recordar-me), va preguntar - segons em van comptar - si jo estava malalt, perquè m'havia vist molt tremolós. Contrastos de la vida: hui em trobe recordant-li, perquè acaba d'anar-se'n d'aquest món.

En eixa reunió va nàixer el butlletí Nihil Obstat en el que Luis va col·laborar algunes vegades amb articles de substància i, per excepció, amb un que -a món paréixer- és novel·lesc i en el que va deixar volar la imaginació. El títol Mi primer pecado mortal, virtual y múltiple ja deixa entreveure perquè va rebre la reprimenda de Ramón Gascó.(El article en el nº 36 de Nihil Obstat)

Acabaré recordant que, quan el nostre amic va començar a estar malalt d'alguna serietat i ja no accedia a l'ordinador o als altres mitjans actuals de comunicació, vam anar nosaltres diverses vegades a Marines, lloc de la seua residència, a esmorzar amb ell en bona harmonia.

Desgraciadament fa molt de temps que no repetíem l'excursió. 

De Luis Francisco Marco Benlloch guarde molt bon record.

2 comentaris:

  1. Que descanse en pau Luis Francisco Marco Benlloc. Gràcies Enrique per recordar-nos-el.

    Sal·lus

    ResponElimina
  2. Descanse en Pau l'amic Luis. Solament fer constar una anècdota de quan vaig visitar al matrimoni pels anys sixanta recent secularitzat. Em contava les dificultats que havia tingut en la jerarquia per haver donat aquell pas. Desprès de fer-li tots els raonaments suposadament ben raonables i plens de rigorositat, com no podia fer d'altra manera Luis, li va dir el basc Marcelino: "Nos erà qüestió de faldes? perquè si és això ho arreglem de seguida"

    ResponElimina